Heippa kaikille

Meidän perheen koiran etsintä päätyi ennen joulua, kun löysimme Dexterin (Tiinan avustuksella tosin) ja päätimme katsoa, josko koiran mentävään koloon olisi nyt löytynyt sopiva täyte. Ja onhan tuo Deksu todellakin täyttänyt hienosti perheemme puuttuvan jäsenen paikan. Deksu siis vaihtoi kotia 9kk iässä perheeseemme ja olemme olleet enemmän kuin onnellisia, miten hienosti Dexter on sopeutunut meille. Me olemme siis pääsääntöisesti 4 henkinen perhe, johon etsimme syksyllä koiraa. Meillä on ollut ennenkin koiria, ja elämä ilman karvajalkaa oli hyvin tylsää.

 

Deksun kanssa elämä on sujunut hienosti. Toki meillä on ollut sekä vauhtia että vaarallisia tilanteitakin. Ennen joulua Dexter päätti, että mamman hellan päälle unohtama jauhelihakastike kuuluu ehdottomasti hänen vatsansa täytteeksi ja kuonolainen olikin sitten tavoitellut kattilaa ihan tosissaan. Meitä odotti hieman kuumottava tilanne, kun palasimme lasten kanssa mummolasta, kun kotona olikin hellanlevyt hehkulla ja pannunalunenkin oli jo hieman kärähtänyt Sittemmin Dexter on oppinut viettämään yksinolon hetkensä rauhallisemmin, ei ole enää ollut ikäviä yllätyksiä vastassa. Oven kun aukaisee niin vastaan juoksee onnesta soikea koira, joka nappaa suuhunsa mitä tahansa ja tulee pyörimään jalkoihin.

 

Alun alkaen itse toivoin, että saisin koirasta itselleni harrastuskaverin, mutta... Deksupa onkin onnistunut kietomaan mieheni niin täysin tassunsa ympärille, että saas nähdä, kumpi meistä loppujen lopuksi Deksun kanssa lähtee agilityä koittamaan. Agilityä on siis tarkoitus aloitella, sillä Deksu tuntuu olevan melkoinen kenguru dalmiksen valeasussa. Meillä on ollut tapana, että päivittäin käymme läheisessä metsässä päästelemässä häntä suorana ja Deksu rakastaa sinkoilla pitkin puskia ja loikkia kuin päätön kana.

 

Dexterin perheeseen täällä uudessa kodissa kuuluu tosiaan kaksi pientä lasta ja ei voi kuin kehua koiraa. Nuoresta iästään huolimatta Deksu on lasten kanssa todella nätisti, lapset saavat paijata koiraa ja koira nauttii. Deksun paheita on ehdottomasti sohvanvaltaus. Sänkyihin Deksulla ei ole asiaa, mutta kylläpä poika säännöllisesti muistaa kokeilla, olisiko rajoitukset hävinneet. Deksu on melkoinen velmu, kiltti ja viisas koira, mutta aina löytyy vähän pilkettä silmästä. Olen välillä miettinyt, että Deksu varmaan heittelisi voltteja ja seisoisi kirsullaan jos mieheni sitä pyytäisi.

 

Olisin lisännyt tähän kuvan Deksusta, mutta jostain syystä en onnistunut. Deksun elämää face bookkiin päivittelee mieheni, joten jos sieltä löytyy tunnuksia niin esimerkiksi ryhmästä Pilkulliset ystävämme löytää myös Dexterin :)

 

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille sisaruksille ja paljon hännänheilutuksia lähettelee Deksu ja kirjurina toimi mamma